APS Therapie 

Wat is APS ?

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. Het apparaat bootst letterlijk het informatie stroompje (actie potentiaal) na. 
De (plak) elektroden worden op verschillende plekken op het lichaam geplakt. (afhankelijk wat de klacht is) Tussen deze elektroden vindt een micro gelijkstroom plaats. De zenuwcellen krijgen weer een signaal waardoor ze weer actief worden. De processen in de cellen kunnen dan weer opgang komen.

Waar staat actie potentiaal voor ?

De zintuigen van lichaam vangen de hele dag prikkels op. Bijv. geluiden die we horen of dingen die we kunnen zien.
Deze impulsen worden opgevangen door de zenuwcellen en naar de hersenen gestuurd. Als de signalen bij de hersenen aankomen worden ze verwerkt en geven een reactie door. Bijv. we horen de deurbel en je hersenen geven de reactie dat we naar de deur moeten lopen.

Elke dag vinden er van deze reacties plaatst tussen zenuwcellen en de hersenen. Deze reactie kunnen ook bijv. remmen van ontsteking, pijnstilling of aanmaak van hormonen zijn. Deze processen gaan niet helemaal vanzelf. Je lichaam geeft aan welke behoefte het heeft. Ook is er een signaal nodig om deze reacties te krijgen. Dit signaal noemen we het actie potentiaal. Als het actie potentiaal niet opgang komt, leidt dit tot problemen in het lichaam. Het informatie stroompje (actie potentiaal) tussen de zenuwcellen en hersenen werkt niet meer goed.

Door middel van de APS wordt dit microstroompje weer hersteld. De hersenen reageren weer op het actie potentiaal en zetten de gewenste reacties weer in gang.

Hierdoor komen er lichaamseigen stoffen vrij die genezend en pijnstillend werken. Het weefsel wordt weer beter doorbloed, waardoor voedingstoffen aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Zenuwcellen communiceren met elkaar door middel van boodschap stofjes. Deze stofjes heten neurotransmitters. De zenuwcel krijgt een signaal en moet zijn werk gaan doen, maar als de zenuwcel verstoord is kan hij niet goed meer communiceren. APS verbetert de aanmaak van neurotransmitters. Hierdoor werkt APS ook goed bij psychische problemen. Een bijkomend effect is de aanmaak van de lichaamseigen pijnstiller adenosine en een versnelde afvoer van afvalstoffen.
APS 
therapie draagt dan ook bij aan pijn vermindering, een betere algehele gezondheid en is breed inzetbaar als ondersteuning
bij veel klachten en aandoeningen.

De therapie is volkomen veilig en pijnloos. Zoals hier boven beschreven heeft APS een positieve invloed op talloze processen in het lichaam.

Een aantal belangrijke processen zijn:

·       Verbeterde celcommunicatie
·       Verbeterde eiwitsynthese
·       Verbeterde ademhaling
·       Verbeterde bloedsomloop
·       Verbeterde spijsvertering
·       Aanmaak van energie
·       Terugdringen van ontstekingen
·       Verbeterde afvoer afvalstoffen 

Toepassingen

Bijna alle klachten kunnen met APS behandeld worden, want APS stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. APS werkt zeer snel bij acute klachten (een kort bestaande klacht). Chronische klachten hebben wat langer de tijd nodig en duurt het vaak wel een aantal behandelingen voordat het werkt.

De volgende klachten kunnen prima met APS behandeld worden:

·        Slaapstoornissen 
·        Reuma
·        Blessures 
·        Littekenletsel
·        ME
·        Fibromyalgie
·        ziekte van Lyme
·        Botbreuken

·        Burn out
·        Chronische aandoeningen
·        Pijnbestrijding
·        MS
·        Energie herstel
·        Osteoporose
·        Rugpijn

Voor meer informatie of andere aandoeningen bel gerust.  

Kan iedereen gebruik maken van APS therapie ?

Bij APS therapie wordt er gebruik gemaakt van microstroom. Dit is een zeer veilige behandeling. Helaas zijn er wel een aantal contra-indicaties waardoor het niet mogelijk is om een behandeling uit te voeren. 

Hieronder een overzicht van de contra-indicaties.

·        personen met kanker
·        vrouwen die zwanger zijn
·        personen met een elektronisch implantaat (bijv. pacemaker) 

 ·        personen met epilepsie
·        personen die recentelijk een hersen- of hartinfarct of acute trombose hebben gehad (minder dan 3 maanden geleden)
·        kinderen   jonger dan 2 jaar (die nog niet kunnen aangeven wat ze voelen)
E-mailen
Bellen